Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Preinscripció  > Informació general

Informació general

La preinscripció és el tràmit que cal fer per ser admès per primera vegada en un centre sostingut amb fons públics, per canviar de centre i per accedir a alguns ensenyaments postobligatoris.

Per fer la preinscripció cal:

  • conèixer el calendari de tot el procés,
  • consultar els centres i l'oferta de places escolars,
  • conèixer els criteris de prioritat amb què s'ordenen les sol·licituds i també la documentació necessària per justificar-los,
  • presentar la sol·licitud i la documentació en el terminis establerts. 

 

Les sol·licituds s'ordenen a partir de l'aplicació dels criteris de prioritat.

Cada centre educatiu informa del seu projecte educatiu, dels ensenyaments que imparteix, de les places de què disposa, de l'adscripció a altres centres i si té mitjans específics d'adaptació a determinades discapacitats dels alumnes. Normalment els centres organitzen jornades de portes obertes abans del període de preinscripció.

Cada any el Departament publica la resolució que regula el procés de preinscripció, on s'estableixen les dates i els terminis que són específics per a cada ensenyament.


Dates de la preinscripció del curs 2016-2017

Està en tràmit de publicació al DOGC la resolució per a la preinscripció dels ensenyaments postobligatoris del curs 2016-2017.

Els terminis previstos de presentació de sol·licituds són:

Del 18 al 25 de maig, per al batxillerat, els cicles de grau mitjà de formació professional i d'arts plàstiques i disseny.

Del 17 al 27 de maig, per als programes de formació i inserció.

Del 26 de maig a l'1 de juny, per als cicles de grau superior de formació professional i d'arts plàstiques i disseny.

Del 18 al 25 de maig, per als ensenyaments esportius (primer període).

Del 20 al 28 de juny, per als ensenyaments d'educació d'adults.

Del 4 al 8 de juliol, per als cursos de formació específics per a l'accés a cicles de grau mitjà i de grau superior, llevat dels de grau mitjà que es fan en centres de formació d'adults que segueixen el calendari d'aquests ensenyaments.

De l'1 al 5 de setembre, per als cursos extensius i per al primer període de cursos intensius i flexibilitzats de les escoles oficials d'idiomes.

Per als ensenyaments artístics superiors caldrà consultar als centres, que els han de fer públics no més tard del 2 de maig.


Data d'actualització: 14.04.2016