Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Orientació  > Joves  > Conec els meus interessos

Conec els meus interessos

Conèixer els teus interessos, capacitats, aptituds i la realitat del mercat laboral, és el primer pas per anar definint el teu projecte de vida i el teu futur professional.

Per anar construint aquest projecte personal i professional, és important que primer et coneguis a tu mateix. Et proposem un itinerari d’eines i recursos que t’ajudaran a prendre les decisions sobre les teves expectatives formatives, acadèmiques i professionals.


Qüestionari d'autoconeixement

Test autoconeixement

Es basa en diverses preguntes per detectar els teus valors, les teves competències, preferències i personalitat, amb uns resultats orientatius que poden canviar en el temps, segons els teus interessos. Fes una lectura detallada de les orientacions abans d'iniciar el qüestionari.

És important que responguis de forma reflexiva per poder obtenir uns resultats ajustats al teu perfil personal. Es recomana fer també altres qüestionaris per comparar-ne els resultats.

Qüestionari d'autoconeixement

Altres qüestionaris:

CLOE, del Servei d'ocupació de Catalunya

Test d'interessos professionals, de Barcelona Activa

 

Habilitats, competències clau i valors en el treball

Habilitats, competències clau i valors en el treball

En aquest apartat trobaràs els recursos multimèdia per saber quins són els valors necessaris i les competències clau de les diferents professions. Tots aquests aspectes t'ajudaran a complementar els resultats que has obtingut en el qüestionari d'autoconeixement.

 

 

  • Les competències clau són el conjunt d'habilitats, actituds i valors que permeten una realització excel·lent de les tasques professionals.Es reflecteixen en determinats comportaments en el context laboral i són el valor afegit de tot professional, per la qual cosa són igual de rellevants que les competències professionals.

Analitza les diferents competències i valora quines has de treballar.

Diccionari competències clau, de Barcelona Activa

 

  • Els valors del treball són aquelles actituds necessàries per desenvolupar-te en l'àmbit professional i en qualsevol entorn laboral. Cal conèixer quins són els valors que estan presents en els entorns en el treball i identificar-ne els necessaris per a la teva futura professió.

 

Valors en el treball, de Barcelona Activa

 

  • Les teves habilitats i aficions poden definir el teu futur professional. Amb aquest recurs trobaràs eines i estratègies per visualitzar-les.

 

Currículum ocult, de Barcelona Activa


Data d'actualització: 02.03.2017