Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Orientació  > Centres  > On soc

On soc

La construcció de l'itinerari formatiu professional i projecte de vida del jove requereix simultaniejar la reflexió i la presa de consciència de si mateix amb l'exploració i el coneixement de l'entorn personal, social, acadèmic i laboral.

En aquest apartat hi ha eines i recursos per conèixer els ensenyaments, els itineraris formatius, les professions i el mercat laboral. 

Cal treballar a partir dels recursos del mateix entorn, visualitzant la flexibilitat i les diferents vies d’accés als ensenyaments per continuar i/o reorientar l'itinerari formatiu.

 

 

 
Actuacions Eines i recursos
Visibilització dels interessos personals i professionals del grup d'alumnes Elaboració d’activitats exploratòries per detectar els interessos i/o expectatives acadèmiques i professionals.
Elaboració d'activitats didàctiques per explorar les professions Vídeos d'experiències professionals (orientacions per treballar-los)
Utilització d'agents de la comunitat educativa per conèixer professions A partir dels interessos de l'alumne, organització de xerrades d'exalumnes, de famílies... per compartir experiències de perfils professionals des de la vivència personal.
Utilització d'agents externs de l'entorn per conèixer perfils professionals Treball en xarxa amb el Servei d'Informació Juvenil, Servei d'Ocupació, empreses de l'entorn, fundacions, etc. amb la finalitat d'aportar experiències de perfils professionals des de la vivència personal.