Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Orientació

Orientació

El Decret d'ordenació dels ensenyaments de l'educació secundària obligatòria determina que el currículum s'ha d'orientar a adquirir les competències que han de facilitar tant la incorporació dels alumnes als estudis posteriors i a la vida adulta com el desenvolupament de l'aprenentatge al llarg de la vida. Per això, l'article 1 d'aquest Decret estableix que el model competencial educatiu ha d'anar imbricat d'un sistema d'orientació i acompanyament de l'alumne.

L'orientació educativa comprèn les accions de centre que promouen l'acompanyament personalitzat de l'alumne i que suposen l'eix vertebrador de l'acció educativa del centre. Per tant, l'orientació en l'acompanyament els alumnes al llarg de l'escolarització és una responsabilitat compartida de l'equip docent.

 
 
En aquest apartat, hi trobaràs un qüestionari que avaluarà la teva personalitat, interessos i capacitats amb relació als entorns professionals. Hi pots consultar també la informació de suport específica per als alumnes, famílies i professors.
 
En aquesta secció podràs conèixer les vies acadèmiques que tens al teu abast i trobar la que més s?adapta al teu objectiu professional.
 
A l'hora de triar l'itinerari que seguiràs en acabar els teus estudis, et pot ajudar el fet de recopilar informació sobre l'ocupació o ocupacions relacionades amb els ensenyaments que vols cursar: com més informació tinguis sobre la professió o les professions que vols exercir i les sortides professionals dels estudis, més fàcil et serà escollir la formació adequada.
 
En els vídeos d'aquest apartat els professionals de cada entorn et descobreixen en què consisteix la seva feina. Alguns d'aquests vídeos tenen també retolació conceptual.