Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Homologació  > Preparació de la documentació  > Legalització de documents
 

Legalització de documents expedits a l'estranger

Els documents han de ser oficials, estar legalitzats i expedits per les autoritats competents d'acord amb l'ordenament jurídic del país.

En el supòsit de títols o certificats acadèmics, la legalització consisteix, amb caràcter general, en el reconeixement de la signatura de l'autoritat educativa que expedeix el document original (no de la que avala la seva compulsa o traducció).

No s'exigeix cap legalització per als documents expedits als següents països de la Unió Europea o Espai Econòmic Europeu:

Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Holanda, Hongria, Irlanda, Islàndia, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania, Suècia, Xipre. També Suïssa, per acord bilateral amb la UE.

Per als documents expedits en els països que han signat el Conveni de la Haia és suficient la legalització única o postil·la emesa per les autoritats competents del país.

Amb efecte de 30 d'agost de 2016 entra en vigor el conveni de la Haia referit a la legalització de la documentació acadèmica expedida per les autoritats educatives de Xile. En conseqüència,  a partir d'aquesta data s'admet la documentació legalitzada amb la postil·la de la Haia.

Els documents expedits a la resta de països s'han de legalitzar per via diplomàtica en els organismes següents i en l'ordre indicat:

  1. Ministeri d'educació del país d'origen per legalitzar els títols i certificats d'estudis.
  2. Ministeri d'afers exteriors del país d'expedició dels documents.
  3. Representació diplomàtica o consular d'Espanya al país d'expedició.

 

Data d'actualització: 05.09.2016