Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Homologació  > Incorporació al sistema educatiu
 

Incorporació al sistema educatiu

Els nens i joves que per la seva edat (fins als 16 anys) s'han d'incorporar a ensenyaments obligatoris no han de sol·licitar l'homologació ni la convalidació dels ensenyaments cursats a l'estranger. Aquests alumnes s'incorporen al curs d'educació primària o d'educació secundària que els correspon segons la seva edat. Si la incorporació es fa d'acord amb el calendari escolar, cal fer el tràmit de la preinscripció i després la matrículació.

Per als joves més grans de 16 anys, els títols obtinguts per homologació o els ensenyaments reconeguts per convalidació representen el punt de partida des dels qual incorporar-se al sistema educatiu.

La informació sobre cadascun dels ensenyaments d'aquest sistema la trobareu a l'apartat Estudis.  A més, cal informar-se de la prova d'accés que cal superar per accedir a determinats ensenyaments.

Les persones adultes que volen estudiar idiomes en una escola oficial d'idiomes (EOI) o les que volen cursar ensenyaments que s'imparteixen en els centres d'educació d'adults no han d'homologar estudis atès que en ambdós casos només cal fer una prova per saber a quin nivell dels ensenyaments es poden incorporar.

Data d'actualització: 03.02.2017