Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Estudis  > Formació professional  > Cicles  > Grau mitjà  > Hoteleria i turisme

Hoteleria i turisme

 

Direcció de Serveis en Restauració

  • Ensenyament: Formació professional
  • Grau: Grau superior
  • Titulació: Tècnic/a superior
  • Sistema: LOE
  • Família professional: Hoteleria i turisme
  • Entorn: Econòmic i empresarial
 

Centres on es pot cursar

Descripció


Tècnic o tècnica superior en Direcció de Serveis en Restauració
Codi: CFPS HTE0

Aquests estudis postobligatoris capaciten per dirigir i organitzar la producció i el servei d'aliments i begudes en restauració, determinant ofertes i recursos, controlant les activitats pròpies de l'aprovisionament, complint els objectius econòmics, seguint els protocols de qualitat establerts i actuant segons normes d'higiene, prevenció de riscs laborals i protecció ambiental.

Tenen una durada de 2.000 hores (1.650  lectives en un centre educatiu i 350 de pràctiques en un centre de treball) distribuïdes en dos cursos acadèmics.

Aquest estudi substitueix el cicle Restauració (LOGSE).

  • Planificació i Direcció de Serveis i Esdeveniments de Restauració (132 hores)
  • Gestió de la Qualitat i de la Seguretat i Higiene Alimentàries (99 hores)
  • Gastronomia i Nutrició (66 hores)
  • Projecte de Direcció de Serveis de Restauració (66 hores)
  • Control de l'Aprovisionament de Matèries Primeres (99 hores)
  • Gestió Administrativa i Comercial de Restauració (99 hores)
  • Empresa i Iniciativa Emprenedora (66 hores)
  • Processos de Serveis en Bars i Cafeteries (198 hores)
  • Processos de Serveis en Restaurants (264 hores)
  • Sommelieria (132 hores)
  • Recursos Humans i Direcció d'Equips de Restauració (66 hores)
  • Anglès (132 hores)
  • Segona Llengua Estrangera (132 hores)
  • Formació i Orientació Laboral (99 hores)
  • Formació en Centres de Treball (350 hores)

Més informació del currículum a l'annex I 'Mòduls professionals'

Tenen accés directe al cicle les persones que compleixen algun dels requisits següents:

  • tenir el títol de batxillerat,
  • tenir el títol de tècnic de formació professional o tècnic superior de formació professional o tècnic especialista,
  • haver superat el segon curs de batxillerat de qualsevol modalitat de batxillerat experimental,
  • haver superat el curs d'orientació universitària (COU) o el preuniversitari,
  • tenir el títol de batxillerat per haver cursat el batxillerat unificat polivalent (BUP),
  • tenir qualsevol titulació universitària o una d'equivalent, o
  • haver superat la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys.

Les persones que no compleixen cap dels requisits esmentats han de superar una prova d'accés. Per presentar-s'hi cal tenir complerts 19 anys o bé complir-los durant l'any natural en què es realitza la prova.

Tr?mits

Per cursar el cicle cal formalitzar la sol·licitud i presentar-la al centre per a l'ensenyament demanat en primer lloc.

Quan el nombre de sol·licituds és superior a l'oferta, les peticions s'ordenen, dins de cada via d'accés i d'acord amb les prioritats que pertoqui, segons la qualificació mitjana dels estudis o la qualificació de la prova que permet l'accés al cicle.

Els imports de la matrícula per als centres dependents del Departament d'Ensenyament són:

  • per curs: 360 euros
  • per unitat formativa: 25 euros
  • per mòdul de formació en centres de treball (FCT): 25 euros

Consulteu els supòsits d'exempcions i bonificacions generals i específiques a l'apartat de preus públics.

Per a la resta de centres, consulteu l'import en el centre corresponent.

 

Sortides acadèmiques

Amb aquests estudis s'obté el títol de tècnic superior o tècnica superior, que permet accedir a qualsevol estudi universitari oficial de grau. Les persones que s'han graduat en un cicle formatiu de grau superior poden obtenir la convalidació de crèdits universitaris ECTS.

Per a més informació, consulteu el Canal Universitats

    

Sortides professionals

La superació d'aquest cicle formatiu permet accedir al món laboral com a:

  • Responsable d'aliments i begudes
  • Supervisor/a de restauració moderna
  • Maître
  • Cap de sala
  • Encarregat/ada de bar i cafeteria
  • Cap de banquets
  • Cap d'operacions de càtering
  • Sommelier
  • Responsable de compra de begudes
  • Encarregat/ada d'economat i celler.