Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Estudis  > Formació professional  > Famílies professionals  > Hoteleria i turisme

Hoteleria i turisme

 

Serveis en Restauració

  • Ensenyament: Formació professional
  • Grau: Grau mitjà
  • Titulació: Tècnic/a
  • Sistema: LOE
  • Família professional: Hoteleria i turisme
  • Entorn: Econòmic i empresarial
 

Centres on es pot cursar

Descripció


Tècnic o tècnica en Serveis en Restauració
Codi: CFPM HT30

Aquests estudis postobligatoris capaciten per preparar i servir begudes i aliments.

Tenen una  durada de 2.000 hores (1.650 lectives en un centre educatiu i 350 pràctiques en un centre de treball) distribuïdes en dos cursos acadèmics.


 Aquest estudi substitueix el cicle Serveis de restaurant i bar (LOGSE).

  • Operacions Bàsiques en Bar i Cafeteria (231 hores)
  • Operacions Bàsiques en Restaurant (297 hores)
  • Serveis en Bar i Cafeteria (132 hores)
  • Serveis en Restaurant i Esdeveniments Especials (198 hores)
  • El Vi i el seu Servei (99 hores)
  • Ofertes Gastronòmiques (99 hores)
  • Tècniques de Comunicació en Restauració (66 hores)
  • Seguretat i Higiene en la Manipulació d'Aliments (66 hores)
  • Anglès (132 hores)
  • Segona Llengua Estrangera (99 hores)
  • Formació i Orientació Laboral (99 hores)
  • Empresa i Iniciativa Emprenedora (66 hores)
  • Síntesi (66 hores)
  • Formació en Centres de Treball (350 hores)

Més informació del currículum a l'annex, apartat 5.3 'Descripció dels mòduls professionals i de les unitats formatives'

Tenen accés directe al cicle les persones que compleixen algun dels requisits següents:

  • tenir el títol de graduat en educació secundària obligatòria,
  • haver superat el curs específic per a l'accés als cicles de grau mitjà,
  • tenir el títol de tècnic o de tècnic auxiliar,
  • haver superat el segon curs del batxillerat unificat i polivalent (BUP),
  • tenir altres estudis equivalents a efectes acadèmics,
  • haver superat la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys,
  • haver superat els mòduls obligatoris d'un programa de qualificació professional inicial (PQPI),
  • tenir un títol per accedir a un cicle formatiu de grau superior.

Les persones que no compleixen cap dels requisits esmentats han de superar una prova d'accés. Per presentar-s'hi cal tenir com a mínim 17 anys l'any en què es fa la prova.

Tr?mits

Per cursar el cicle cal formalitzar una sol·licitud d'admissió i presentar-la al centre i per a l'ensenyament demanat en primer lloc.

Per a l'assignació de les places s'ordenen les sol·licituds segons la qualificació mitjana de l'ESO o dels estudis equivalents; les sol·licituds que tenen la mateixa puntuació s'ordenen a partir d'un número de desempat que s'obté per sorteig.

Hi ha un 20% de places reservades per als alumnes que accedeixen a un cicle mitjançant la prova d'accés o el curs específic d'accés; les sol·licituds d'aquests alumnes s'ordenen segons la qualificació obtinguda a la prova o al curs.

Aquest estudi és gratuït en els centres dependents del Departament d'Ensenyament. Per a la resta de centres, consulteu l'import en el centre corresponent.

Sortides acadèmiques

Amb aquests estudis s'obté el títol de tècnic o tècnica, que permet accedir:

  • al batxillerat,
  • a un cicle de grau superior de formació professional
    

Sortides professionals

La superació d'aquest cicle formatiu permet accedir al món laboral com a:

  • cambrer o cambrera de bar, cafeteria o restaurant;
  • empleat o empleada d'economat;
  • bàrman;
  • sommelier, i
  • auxiliar de servei en mitjans de transport.