Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Estudis  > Formació professional  > Cicles  > Grau superior  > Serveis socioculturals i a la comunitat

Serveis socioculturals i a la comunitat

 

  • Animació sociocultural i turística
  • Formació professional . Grau superior
  • Família professional:  Serveis socioculturals i a la comunitat
  • Àmbit professional: Serveis socials; Humanístic i social
  • Educació infantil
  • Formació professional . Grau superior
  • Família professional:  Serveis socioculturals i a la comunitat
  • Àmbit professional: Serveis socials; Humanístic i social
  • Integració social
  • Formació professional . Grau superior
  • Família professional:  Serveis socioculturals i a la comunitat
  • Interpretació de la llengua de signes
  • Formació professional . Grau superior
  • Família professional:  Serveis socioculturals i a la comunitat
  • Àmbit professional: Serveis socials; Humanístic i social

Cuina i gastronomia

  • Ensenyament: Formació professional
  • Grau: Grau mitjà
  • Titulació: Tècnic/a
  • Sistema: LOE
  • Família professional: Hoteleria i turisme
  • Entorn: Econòmic i empresarial
 

Centres on es pot cursar

Descripció


Tècnic o tècnica en cuina i gastronomia
Codi: CFPM HT10

Aquests estudis postobligatoris  capaciten per manipular, preparar, conservar i presentar aliments, confeccionar propostes gastronòmiques i ajudar en el servei.

Tenen una durada de 2.000 hores (1.650 lectives en un centre educatiu i 350 pràctiques en un centre de treball) distribuïdes en dos cursos acadèmics.

Aquest estudi substitueix el cicle Cuina (LOGSE).


Continguts

  • Ofertes gastronòmiques (99 hores)
  • Preelaboració i conservació d'aliments (264 hores)
  • Tècniques culinàries (264 hores)
  • Processos bàsics de pastisseria i rebosteria (198 hores)
  • Productes culinaris (264 hores)
  • Postres en la restauració (165 hores)
  • Seguretat i higiene en la manipulació d'aliments (66 hores)
  • Formació i orientació laboral (99 hores)
  • Empresa i iniciativa emprenedora (66 hores)
  • Anglès tècnic (99 hores)
  • Síntesi (66 hores)
  • Formació en centres de treball (350 hores)

Més informació del currículum a l'annex, apartat 5.3 'Descripció dels mòduls professionals i de les unitats formatives'


    Accés

    Vies d'accés

    Tenen accés directe al cicle les persones que compleixen algun dels requisits següents:
    • tenir el títol de graduat en educació secundària obligatòria,
    • haver superat el curs de formació específic per a l'accés als cicles de grau mitjà,
    • tenir el títol de tècnic o de tècnic auxiliar,
    • haver superat el segon curs del batxillerat unificat i polivalent (BUP),
    • tenir altres estudis equivalents a efectes acadèmics,
    • haver superat la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys,
    • haver superat un programa de qualificació professional inicial (PQPI) amb nota igual o superior a 8,
    • tenir un títol per accedir a un cicle formatiu de grau superior.
    Les persones que no compleixen cap dels requisits esmentats han de superar una prova d'accés. Per presentar-s'hi cal tenir com a mínim 17 anys l'any en què es fa la prova.

    Tràmits

    Preinscripció i matrícula

    Per cursar el cicle cal formalitzar una sol·licitud d'admissió i presentar-la al centre i per a l'ensenyament demanat en primer lloc.

    Per a l'assignació de les places s'ordenen les sol·licituds segons la qualificació mitjana de l'ESO o dels estudis equivalents; les sol·licituds que tenen la mateixa puntuació s'ordenen a partir d'un número de desempat que s'obté per sorteig.

    Hi ha un 20% de places reservades per als alumnes que accedeixen a un cicle mitjançant la prova d'accés o el curs específic d'accés; les sol·licituds d'aquests alumnes s'ordenen segons la qualificació obtinguda a la prova o al curs.

    Aquest estudi és gratuït en els centres dependents del Departament d'Ensenyament. Per a la resta de centres, consulteu l'import en el centre corresponent.

    Continuïtat

    Les persones que superen el cicle formatiu obtenen un títol de tècnic o tècnica, que els permet accedir:

    • al batxillerat,
    • a un cicle de grau superior (cal superar la prova d'accés),
    • al món laboral, com a:
      • cuiner o cuinera;
      • cap de partida, i
      • empleat o empleada d’economat i celler d’un hotel, restaurant, hospital, empresa de servei d’àpats, etc.