Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Estudis  > Resultats de la cerca  > Resultats de la cerca
 

Quin estudi cerqueu?


Filtreu els resultats per:

Ensenyaments








Filtreu els resultats per:

Titulació



Activitats comercials, perfil professional productes frescos

  • Ensenyament: Formació professional
  • Grau: Grau mitjà
  • Titulació: Tècnic/a
  • Sistema: LOE
  • Família professional: Comerç i màrqueting
 

Centres on es pot cursar

Descripció


Tècnic/a en activitats comercials, perfil professional productes frescos
Codi: CFPM CM11

Aquests estudis capaciten per desenvolupar activitats de distribució i comercialització de béns i/o serveis i gestionar un petit establiment comercial, aplicant les normes de qualitat i seguretat establertes i respectant la legislació vigent.

La durada és de 2.000 hores (1.650 en un centre educatiu i 350 en un centre de treball) distribuïdes en dos cursos acadèmics.

Aquest estudi substitueix el cicle Comerç (LOGSE).

  • Dinamització del punt de venda (165 hores) 
  • Gestió de compres (99 hores)
  • Gestió d'un petit comerç (165 hores)
  • Processos de venda (165 hores)
  • Serveis d'atenció comercial (132 hores)
  • Tècniques de magatzem (132 hores)
  • Venda tècnica (165 hores)
  • Anglès (99 hores)
  • Aplicacions informàtiques per al comerç (165 hores)
  • Comerç electrònic (99 hores)
  • Màrqueting en l'activitat comercial (99 hores)
  • Formació i orientació laboral (99 hores)
  • Síntesi d'activitats comercials (66 hores)
  • Formació en centres de treball (350 hores)

Més informació del currículum a l'annex.

Tenen accés directe al cicle les persones que compleixen algun dels requisits següents:

  • tenir el títol de graduat en educació secundària obligatòria,
  • haver superat el curs específic per a l'accés als cicles de grau mitjà,
  • tenir el títol de tècnic o de tècnic auxiliar,
  • haver superat el segon curs del batxillerat unificat i polivalent (BUP),
  • tenir altres estudis equivalents a efectes acadèmics,
  • haver superat la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys,
  • haver superat els mòduls obligatoris d'un programa de qualificació professional inicial (PQPI),
  • tenir un títol per accedir a un cicle formatiu de grau superior.

Les persones que no compleixen cap dels requisits esmentats han de superar una prova d'accés. Per presentar-s'hi cal tenir com a mínim 17 anys l'any en què es fa la prova.

Tr?mits

Per cursar el cicle cal formalitzar la sol·licitud i presentar-la al centre en què es demana l'ensenyament en primera opció.

Per assignar les places, les sol·licituds s'ordenen segons la qualificació mitjana de l'ESO o dels estudis equivalents; les que tenen la mateixa puntuació s'ordenen a partir d'un número de desempat, que s'obté per sorteig.

Hi ha un 20% de places reservades per a l'alumnat que accedeix al cicle mitjançant una prova d'accés; les sol·licituds d'aquest alumnat s'ordenen segons la qualificació obtinguda a la prova.

Sortides acadèmiques

Amb aquests estudis s'obté el títol de tècnic o tècnica, que permet accedir:

  • al batxillerat,
  • a un cicle de grau superior del mateix itinerari del cicle de grau mitjà.
    

Sortides professionals

La superació d'aquest cicle formatiu permet accedir al món laboral com a:

  • venedor o venedora;
  • venedor tècnic o venedora tècnica;
  • representant comercial;
  • orientador o orientadora comercial;
  • promotor o promotora;
  • televenedor o televenedora;
  • venda a distància;
  • teleoperador o teleoperadora de centre d'atenció telefònica;
  • informació i atenció al client;
  • caixer reposador o caixera reposadora;
  • operador o operadora de centre d'atenció multicanal;
  • administrador o administradora de continguts en línia;
  • comerciant de botiga;
  • gerent de petit comerç;
  • tècnic o tècnica en gestió d'estocs i magatzem;
  • cap de magatzem;
  • responsable de recepció de mercaderies;
  • responsable d'expedició de mercaderies;
  • tècnic o tècnica en logística de magatzems;
  • tècnic o tècnica d'informació i atenció al client en empreses.